По суті називати його можна як завгодно, у різних народів він називається своїм: у Казахстані, де нас вчили його готувати називали бешбармак, на Кавказі ногайці називають хінкалом. Як його назвете ви, залежить від ваших уподобань. Відмінності мінімальні, але обидва способи на свій смак.Jul 29, 2011
Хінкал і хінкалі — це одна й та сама, але перша страва родом з Грузії, а друга — з Дагестану. У відмінність від хінкалі, хінкал подається у розібраному стані на кількох тарілках. Страва складається з інгредієнтів, які представлені на столі нарізно: м'ясо окремо, тісто окремо.
Слово «хінкалі», як та інші слова, запозичені з грузинського у початковій формі, не схиляється. Тому правильно говорити: «ресторан з хінкалі», «вечеря з хінкалі» та «мрії про хінкалі».
❗️❗️❗️ Секрет та хитрість аварської хінкала в тому, що коли витягуються зварені ромбики, їх потрібно швидко проколоти зубочисткою або якою-небудь паличкою — кожен хінкальчик, щоб зварені пампушки випустили повітря і залишилися такими ж пишними, як вони були при варінні.