Корисні поради

З чим приготувати мариновані гриби

Рецепт маринованих грибів нашвидкуруч

Осінь цього року – справді грибна. Якщо ви вже їх насушили, тоді пропонуємо швидкий рецепт маринованих грибів. Приготовані за таким рецептом гриби можна їсти уже через декілька днів, а не чекати тижні чи місяці.

Цей рецепт однаково добре підходить і для маслюків, і білих грибів, і підосичників, і навіть печериць.

  • Гриби – 1 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Оцет – 1 склянка
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Духмяний перець горошком – 5 горошин
  • Чорний перець горошком – 10 горошин
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Мускатний горіх – щіпка

Гриби почистити, помити, порізати великими шматками та замочити у воді з 1 столовою ложкою солі. Залишити на 20 хвилин. Це допоможе краще очистити гриби. Після цього ще раз промити холодною водою, відцідити.

Відварити гриби 20 хв у підсоленій воді.

Цибулю порізати кружальцями, розкласти в чисті банки, у яких будете маринувати гриби.

Приготувати маринад. Для цього у воду з оцтом додати спеції, трішки прогріти, щоб розчинився цукор і сіль, всипати гриби. Прогріти до закипання, але не кип’ятити.

Розкласти у підготовлені банки з цибулею.

Закрити кришками. Після вистигання поставити в холодильник.

Через три дні мариновані гриби готові. Подавати з цибулею, збризнувши олією.

Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!

Салати з маринованими грибами – 20 простих та смачних рецептів

Свіжі печериці – це добре, але що робити, коли хочеться чогось більш пікантного та пряного? Зібрали для тебе 20 рецептів салатів із маринованими грибами на всі випадки життя!

1. Салат з маринованими грибами та овочами

Підійдуть будь-які гриби або їх суміш.

Тобі знадобиться: 300 г маринованих грибів, половина цибулини, 2 помідори, 1 перець, пучок зелені, 1 ст.л. оливкової олії.

Приготування: Наріж перець соломкою, цибуля – пір’ям, а помідори – кільцями. Зверху виклади гриби, додай рубану зелень і заправ салат оливковою олією з 1 ст.л. грибного розсолу.

2. Салат з шинкою, маринованими грибами та гострим перцем

Замість шинки можеш взяти копчену курку чи ковбасу.

Тобі знадобиться: 150 г шинки, 200 г маринованих грибів, кайенський перець, чорний перець, рубана кінза, майонез.

Приготування: Наріж шинку та гриби тонкими скибочками, перемішай і додай рубану зелень. Змішай майонез із чорним та кайенським перцем, і заправ салат.

admin

Recent Posts

Підставки для ножів ARCOS: практичність і стиль на вашій кухні

Коли ми облаштовуємо кухню, важливо подбати не лише про якісну техніку чи стильну плитку. Дрібниці…

2 години ago

Які сьогодні концерти Київ? Афіша Києва для меломанів та гостей столиці

Київ уже давно став не лише культурним осередком України, а й одним з найпотужніших центрів…

2 години ago

Доставка квітів: емоції, які приходять вчасно

Подарувати щось особливе — не завжди означає щось матеріальне. Іноді найбільшу цінність має саме увага,…

1 день ago

Primely — сімейна стоматологія в Одесі

Стоматологія — це не лише про лікування зубів, а й про турботу, довіру та комфорт.…

1 день ago

Популярні сорти троянд та секрети вирощування у домашніх умовах

Троянди — символ краси, любові та витонченості. Вони прикрашають як весільні букети, так і підвіконня…

1 день ago

How Ukrainian Students Can Win International Scholarships in 2025

For thousands of Ukrainian students, studying abroad is a powerful step toward a better future—opening…

1 день ago