Який фреон у домашньому кондиціонері?

ВИДИ ХОЛОДАГЕНТІВ ДЛЯ КОНДИЦІОНЕРІВ У сучасному обладнанні застосовуються фреони R22, R407C та R410A. Як правило, кондиціонери з фреоном R22 і R407C коштують дешевше, ніж спліт-системи, де використовується відносно новий для ринку кліматичного обладнання в Росії фреон R410A.

R-22 добре розчиняється у звичайній мінеральній олії, а R-410А хладон потребує застосування поліефірного синтетичного мастила. Тому олії, використовувані цих двох хладонов, є взаємозамінними. Озонобезпечний холодоагент у кілька разів дорожчий за традиційний.

Порівняння характеристик холодоагентів R32 та R410A: R32 має GWP, рівний 675 проти 2088 R410. R32 має більш високу енергоефективність (на 6% в 4-кВт системі). Для заправки потрібна менша кількість R32завдяки чому компоненти обладнання компактніші (на 18 % у 4-кВт системі)

У сучасних спліт-системах як холодоагент використовується фреон – газоподібна речовина, що переходить в рідкий стан під впливом компресора. Неправильний монтаж обладнання та різні несправності приладу можуть спровокувати витік фреону.

admin

Recent Posts

Авокадо – вкусное лекарство от многих недугов

Авокадо - удивительный плод. Относится к фруктам, растет на дереве, а по составу больше напоминает…

49 хвилин ago

Какой измерительный инструмент пригодится для ремонта

Любой ремонт требует точности, поскольку приблизительные расчеты и любые замеры на глаз могут привести к…

1 годину ago

Какие клумбы разбить перед домом

Если вы любите природу, цените красоту и хотите придать своему приусадебному участку неповторимость и индивидуальность,…

3 години ago

Как выбрать искусственную траву

Многие владельцы садовых участков сегодня предпочитают вместо настоящего травяного покрова использовать искусственную траву. В отличие…

4 години ago

Арабские пирожки во фритюрнице

Блюдо из восточной кухни. Получается очень вкусным, сытным, нежным. Удивит ваших гостей. Начинка у пирожков…

5 години ago

90 дневная диета раздельного питания

Сегодня лишний вес - это проблема, которая встречается все чаще и чаще. Многие задумываются, как…

12 години ago