Плов, або як казали в Персії, пилав – дуже давня страва, яка народилася на Близькому Сході з появою зернової рисової культури, близько II-III століть до зв. е. Саме тоді тюркські кочівники стали обмінювати в Китаї худобу на рисові зерна.
Версія близькосхідна – плов вигадав Авіценна, середньовічний вчений і лікар, відомий широким кругозором і безліччю талантів. За легендою, місцевий правитель, стомлений одноманітністю своєї кухні, захотів випробувати нову страву з рису. І тоді Авіценна винайшов рецепт плову.
Мабуть, найбільшою відмінністю таджицького плову є введення додаткових компонентів, що надає смаку страви нових відтінків. Найчастішими доповненнями є: горох нут, нарізана кубиками айва та часник цілими головками. Але такі компоненти властиві також плову у різних регіонах Узбекистану.
Насправді слово "пловприйшло в російську мову від тюрків через татар і походить від турецького "пілав", яке запозичили багато європейських мов: англійська – pilaw, pilau; німецька – Pilaw і французька – pilaf, pilau.
Усім, хто працює з документами, добре знайома проста, але надзвичайно важлива істина: своєчасне впорядкування документації…
Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…
Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…
Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…
Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…
Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…