Зміст:
Ознаки зіпсованого вина
Sep 5, 2018
Навряд це вплине на здоров'я, але на смак, безумовно. Зрозуміти, що ваш напій зазнав подвійної ферментації нескладно. Просто у вині, в якому не повинно бути бульбашок (тихі вина), вони з'являться. У будь-якому випадку, навіть при безпеці багатьох дефектів, краще не пити зіпсоване вино.
Закрите вино може зіпсуватися з двох причин: воно хворіє або його неправильно зберігали. Найбільш поширена проблема – «пробкова хвороба», що виникає іноді при закупорюванні вина натуральною корковою пробкою.
Нічого небезпечного чи шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.
Більшість білих вин слід вживати після 2-3 років зберігання. Хоча є винятки. Наприклад, Біле Бургундське (Шардоне) може витримуватись понад 20 років. Червоні вина, в середньому, можуть зберігатися протягом 2-10 років.
Визначити скисання можна за запахом та смаком. Спочатку у вина з'являється специфічний різкий запах та кислуватий присмак. Через кілька днів кислотність посилюється, а міцність падає. Тому відкрите вино не можна зберігати довго максимум 2-3 дні в холодильнику, щільно закривши його назад пробкою.
Смертельно небезпечними можуть стати вина, приготовлені з фруктів з кісточками, оскільки вони накопичують синильну кислоту – смертельну для людини отруту. При такому отруєнні з'являється почервоніння шкіри та слизових оболонок, судоми, порушення дихання та роботи нервової системи.
Коли краще їхати на відпочинок в Єгипет до теплих морів та величних пірамідБажання відпочити саме…
Многие думают, что небольшую кухню невозможно сделать удобной и функциональной, но на самом деле, грамотный…
Современная дача – это не только грядки и плодовые кустарники. Сегодня люди устремляются на свои…
Однофазний лічильник електроенергії – це важливий пристрій, який вимірює споживану електроенергію в вашому будинку або…
Як приготувати домашнє вино з білого винограду: рецепт –Приготоване власноруч домашнє вино з білого винограду…
При необходимости утеплить мансарду или любую другу пристройку вашего дома пенопластом, вам совсем необязательно обращаться…