Сильно пересмажена риба буде сухою та несмачною. Оптимальна готовність – внутрішня температура щонайменше 45 °C, але не більше 60 °C. Якщо температура буде нижчою за 45 °C, то стейк із сьомги залишиться сирим. Вище за 60 °C – риба буде сухою і жорсткою.Mar 2, 2022
Зміст:
Запікати у розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці протягом 30 хвилин. Щоб перевірити готовність, потрібно розгорнути фольгу та спробувати відокремити м'ясо від центральної кістки. Якщо м'якоть не пропеклася, це буде видно. Я волію подавати стейк з сьомги з овочами.
Готовність риби можна визначити за її плавцем. Якщо плавець (дивіться фото) легко витягується із запеченої риби, значить риба готова!
Шкіру треба знімати тільки в тому випадку, якщо ви збираєтесь лосося припустити чи запікати на низькій температурі. Тут шкіра ніяк не допоможе, а лише завадить, бо неминуче перетвориться на слизьку субстанцію, яка навряд чи комусь видасться апетитною.
Викладаємо стейк на злегка змащене деко, або на пергамент, або загортаємо у фольгу. Запікаємо при температурі 180-200 градусів 15-25 хвилин. Якщо в фользі – Останні 5-10 хвилин відкриваємо фольгу, щоб утворилася скоринка. Подаємо з гарніром і, якщо стейки не маринувалися, під соусом.
Перед приготуванням рибу необхідно розморозити так, щоби максимально зберегти її поживну цінність.Порада наших технологів: ні в якому разі не поміщайте морозиво або філе риби у теплу чи гарячу воду. При температурі вище 40 ° С структура білка м'язових тканин починає руйнуватися.
Якої товщини мають бути стейки із сьомги Товщина стейку повинна бути не менше 2,5 см, інакше рибу легко пересушити. Припустимо, у вас ціла риба. Скільки стейків можна нарізати з цілої сьомги? З риби вагою 3,5 кг, відрізавши голову та хвіст, можна нарізати 8-10 стейків завтовшки 2,5-3 див.
Як перевірити готовність риби? філе кінчиком ножа чи шпажкою. Потримайте всередині вісім секунд, витягніть і прикладіть до верхньої губи. Якщо метал холодний – філе не готово, якщо трохи теплий – потримайте філе на вогні ще трохи, якщо кінчик має температуру гарячого чаю (близько 80 С) – готовність ідеальна.
Усім, хто працює з документами, добре знайома проста, але надзвичайно важлива істина: своєчасне впорядкування документації…
Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…
Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…
Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…
Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…
Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…