Зазвичай підготовлені чисті та сухі ягоди (смородину, ожину, полуницю, чорницю, вишню, черешню) викладають в один шар на піднос для швидкого заморожування. Потім пересипають у ємність або пакет, щільно закривають і далі зберігають у морозильній камері. Тепер взимку ви зможете насолоджуватися цілісними ягідками!
Зміст:
На зиму можна заморозити будь-який фрукт і ягоду, в тому числі:
Як правильно заморозити ягоди на зиму: корисні поради
Загальні правила
Смородину, лохину, ожину, чорницю, агрус рекомендуємо заморожувати без гілочок будь-яким способом, який вам подобається. Вишню та черешню можна заморожувати з кісточками, а можна, можливо без. Дуже просто і швидко їх заморожувати у вигляді пюре.
Найкраще підходять для заморожування такі овочі, як морква, буряк, солодкий перець, зелена квасоля, баклажани, кабачки та цукіні, цибуля-порей, зелений горошок.
При температурі в морозильної камери мінус 18 °С заморожені ягоди можна зберігати до одного року. Якщо температура у вашому морозильник мінус 15 °С, термін зберігання зменшується до шести місяців.
Для заморожування ягід можна використовувати пластикові контейнери, пляшки, склянки з кришечками чи пакети. Розкладіть обсохлі ягоди по контейнерах, закрийте кришками, поставте дату та відправте в морозилку. Термін зберігання такої заготівлі близько 1 року. Повторно заморожувати обліпиху не рекомендується.
Як обрати та купити кросівки недорого: поради від Krosivky.com.ua У сучасному світі вибір кросівок може…
Спальня — это место, где мы проводим значительную часть времени, отдыхая и восстанавливая силы. Сегодня…
Поиск квартиры в Одессе может превратиться в настоящее испытание, особенно для тех, кто не имеет…
Плануючи благоустрій території, перш ніж купити тротуарну плитку, важливо не лише вибрати дизайн бруківки, а…
Людина — це соціальна істота, яка потребує фізичного контакту для психологічного комфорту та емоційного благополуччя.…
Краса — це не лише подарунок природи, а й результат турботи, знань і правильного підходу.…