Безе́ (фр. baiser – цілувати), меренга (фр. meringue) – французьке тістечко із запечених збитих яєчних білків і цукру. Словом безе також називають кондитерський крем, що готується з тих самих продуктів, що й тістечко.
Головна різниця між безе і меренгою полягає в тому, що: безе – це густий крем із яєчних білків, збитих із цукром; меренга – це висушене в духовці печиво, приготоване з безе.
Меренга виникла випадково! Одна з легенд свідчить, що кондитер Гаспаріні зі швейцарського міста Майрінген (нім. Meiringen) – звідки і пішла назва, і де вперше вигадали та випекли ці солодощі! Так ось Гаспаріні одного разу так захопився збиванням білків, що вони перетворилися на круту піну.
Меренга або Безе – тістечко із запечених збитих яєчних білків і цукру.
Чи то підготовка до нового навчального року, чи забезпечення безперебійної роботи офісу, канцелярські товари відіграють…
Разговор об интимном здоровье и удовольствии становится все более открытым, и секс-игрушки перестают быть темой…
Київ – Аеропорт Гданськ Леха Валенси: як не запізнитися на рейс автобусом Плануючи авіаподорож із…
Велотренажер: что важно знать перед началом домашних кардиотренировок Велотренажер — это стационарное устройство, которое имитирует езду…
Лето — прекрасное время, когда хочется распахнуть окна навстречу свежему воздуху или провести весь день…
Текстова оптимізація в App Store: як працювати з метаданими iOS-додатків Текстова оптимізація — це основа…