Зміст:
Перші свідчення про промислове виробництво напою належать до VII тисячоліття до нашої ери. На табличках із глини, знайдених у Месопотамії археологами, зображений пивоварний чан і пивовари. Звісно, шумери не користувалися сучасними рецептами, а варили напій із ячменю та полби з додаванням різних спецій.
Свідоцтва про варіння пива з району стародавнього Ірану та шумерської культури Стародавньої Месопотамії датуються періодом близько 3500-2900 років до н. е. Знахідки свідчать також, що приблизно в цей час пивоварінням займалися і єгиптяни, а пізніше вавилоняни. Від єгиптян пивоваріння перейняли євреї.
Мовою стародавніх шумерів цей напій називався “каш”. Шумерський клинопис свідчить, що в місті Лагаш для приготування “пива” тільки за два місяці перероблялося близько 300 тонн ячменю.
Усе давнє пиво – продукт верхового бродіння пекарських дріжджів, через що все воно належало до класу елів. Пиво було найважливішим харчовим продуктом у Європі та Африці через забруднення джерел чистої води.
Країни, де роблять найкраще пиво :
4,6 % ст.
Нині, як правило, міцність виражають у "градусах" – відсотках, що відповідають відношенню обсягу розчиненого безводного спирту до обсягу всього напою. Цю величину, стосовно алкогольних напоїв, часто називають об’ємною часткою, хоча в об’ємної частки є й інші нееквівалентні визначення.
Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…
Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…
Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…
Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…
Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…
Когда речь заходит о ремонте, строительстве или создании мебели, выбор правильных материалов становится ключевым фактором…