У якій картоплі багато крохмалю?

В більшості випадків картопля з білою м'якоттю більше насичений крохмалем. Бульби з жовтизною раніше вважалися кормові.Aug 23, 2021

Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.

Звертати увагу на сорт картоплі: білий містить менше крохмалютому готується довше і практично не розварюється. Рожеві сорти придатні для приготування салатів, тому що за структурою щільніші.

Переважна форма вуглеводів в картоплі є крохмаль (у середньому 17,5% у свіжому картоплі або 75-80% у перерахунку на суху речовину). Картопляний крохмаль складається з розгалуженого амілопектину та лінійної амілози, їх співвідношення залежить від сорту картоплі.

admin

Recent Posts

Коли полетіли на Місяць

Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії…

26 хвилин ago

Как заменить кран-буксу

Наверно у каждого человека в хозяйстве имеются старые смесители. Именно они создают много проблем, таких…

2 години ago

Как построить сливную яму

Сооружение сливной ямы необходимо при загородном строительстве любого уровня. Она предназначена для слива воды, используемой…

2 години ago

Неодимові магніти: сучасні технології у вашому житті

Неодимові магніти — це революційне рішення у світі матеріалів. Завдяки своїм унікальним властивостям вони знайшли…

15 години ago

Мистецтво покеру: як стати успішним гравцем та обрати ідеальну платформу

Покер — це не просто гра, це мистецтво стратегічного мислення та психологічної майстерності. Ця популярна…

15 години ago

Какое отопление лучше проводить в частном двухэтажном доме

Способов использовать различную энергию для качественного отопления частных жилищ изобретено множество. Русские печи сменили солнечные…

16 години ago