Зміст:
Середньозважене значення вмісту протеїну в пшениці в поточному сезоні склало рекордні 12,9% (у 2018 році цей показник дорівнював 12,1%).
Харчова цінність і хімічний склад “Кукурудза цукрова біла, варена, з сіллю”.
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Білки | 3.34 г | 2275 г |
Жири | 1.41 г | 3972 г |
Вуглеводи | 19.01 г | 1152 г |
Харчові волокна | 2.7 г | 741 г |
§ 22, Білки зерна проса Вміст білків у зерні проса коливається від 8,8 до 19,3%’, становлячи в середньому 13,7%.
Багате на протеїн також зерно бобових культур: у зерні гороху та вики до 200 г на 1 к. од., бобів 246 г, сої 256 г. Повноцінні за амінокислотним складом протеїну макухи (270-340 г на 1 к. од.), шроти (300-375 г).
Вміст протеїну в пшениці та ячмені вищий, ніж у кукурудзі. Однак, кукурудза має значно вищу обмінну енергію та нижчий рівень клітковини.
Нутрієнт | Кількість | Норма** |
---|---|---|
Білки | 1.4 г | 76 г |
Жири | 0.2 г | 56 г |
Вуглеводи | 4.21 г | 219 г |
Харчові волокна | 3.1 г | 20 г |
Харчова цінність та хімічний склад “Кукурудза цукрова жовта, варена, без солі”.
Нутрієнт | Кількість | % від норми у 100 ккал |
---|---|---|
Калорійність | 96 кКал | 5.9% |
Білки | 3.41 г | 4.7% |
Жири | 1.5 г | 2.8% |
Вуглеводи | 18.58 г | 8.9% |
Сучасний світ неможливо уявити без систем безпеки та зв’язку. Від охоронних сигналізацій до домофонів –…
Сучасний спецодяг уже давно перестав бути просто «робочим комбінезоном». Сьогодні він виконує роль персональної захисної…
Освіта в Європі — це мрія багатьох українських школярів і батьків, яка з кожним роком…
В современном ритме жизни не всегда удается заранее подготовиться к празднику или важному событию. Иногда…
Когда летняя жара превращает квартиру или офис в настоящую парилку, единственным спасением становится качественный кондиционер.…
Буріння свердловини на воду — справа не з дешевих. Але найбільші витрати часто виникають не…