15 секунд Справжній ристретто готується тільки за допомогою еспресо кавоварки, під тиском 9 бар, протягом всього 15 секунд. Цього часу достатньо, щоби з кавових зерен екстрагувалися мінерали, вітаміни, інші корисні елементи, а також ароматні ефірні олії.
Еспресо готується 25-30 секунд, ристретто – всього 15 секунд. За рахунок малої кількості часу екстракції ристретто активно збагачується кавовими ефірними оліями, завдяки яким виходить глибокий міцний смак без гіркоти. Кофеїн та інші речовини потрапляють пізніше, ось чому еспресо може трохи гірчити.
Тягучість напою – чудовий індикатор. Струйки кава повинні бути тонкими та тягучими. Колір струмків має бути насиченим кольором крему і залишатися майже постійним протягом 20–22 сік. Вивчіть пігулку після протоки.
Когда летняя жара превращает квартиру или офис в настоящую парилку, единственным спасением становится качественный кондиционер.…
Буріння свердловини на воду — справа не з дешевих. Але найбільші витрати часто виникають не…
Міцні стосунки — це не просто везіння чи збіг обставин. Це результат постійної роботи, взаємоповаги,…
Выращивание растений, обустройство приусадебного участка или строительство дачного домика — всё это требует не только…
Переход на альтернативные источники энергии — это не просто тренд, а необходимость для тех, кто…
У сучасному світі сайт — це не просто візитка компанії. Це — перше враження, повноцінна…