Що таке марципан для торта?

Марципан для торта – це еластична маса молочного (світло-жовтого кольору) з яскраво вираженим запахом мигдалю. Марципанова маса легко піддається ліпленню. Техніка ліплення з марципану схожа на ліплення з пластиліну.

Марципан (Нім. Marzipan, Італ. marzapane, вик. mazapán) – суміш подрібненого в борошно мигдалю та цукрового сиропу (або цукрової пудри).

Марципан – це солодка багатовікова історія, пов'язана з поширенням мигдалю, оскільки мигдаль є головною складовою у виробництві марципана. Згідно з однією з легенд марципан вигадали в Італії, в рік великого неврожаю, коли єдиним продуктом, який пережив усі негаразди, виявився мигдаль.

марципан популярний і у чистому вигляді – з нього роблять печиво, хлібці, кекси; популярні та марципанові начинки – для тортів, пирогів; украй незвичайний напій – марципановий лікер.

admin

Recent Posts

Якісні папки: ефективність, зручність та переваги індивідуального виготовлення

Усім, хто працює з документами, добре знайома проста, але надзвичайно важлива істина: своєчасне впорядкування документації…

5 днів ago

Змазки на водній основі: все, що потрібно знати про вибір та застосування

Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…

1 місяць ago

«Онлайн слот Big Bass Bonanza»: вступ до водної пригоди

Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…

1 місяць ago

Саджанці купити в Україні: Ваш путівник до саду мрії

Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…

1 місяць ago

Розробка інтернет магазину під ключ- kliox

Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…

2 місяці ago

Тактичні балаклави для військових

Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…

2 місяці ago