Марципан для торта – це еластична маса молочного (світло-жовтого кольору) з яскраво вираженим запахом мигдалю. Марципанова маса легко піддається ліпленню. Техніка ліплення з марципану схожа на ліплення з пластиліну.
Марципан (Нім. Marzipan, Італ. marzapane, вик. mazapán) – суміш подрібненого в борошно мигдалю та цукрового сиропу (або цукрової пудри).
Марципан – це солодка багатовікова історія, пов'язана з поширенням мигдалю, оскільки мигдаль є головною складовою у виробництві марципана. Згідно з однією з легенд марципан вигадали в Італії, в рік великого неврожаю, коли єдиним продуктом, який пережив усі негаразди, виявився мигдаль.
марципан популярний і у чистому вигляді – з нього роблять печиво, хлібці, кекси; популярні та марципанові начинки – для тортів, пирогів; украй незвичайний напій – марципановий лікер.
Усім, хто працює з документами, добре знайома проста, але надзвичайно важлива істина: своєчасне впорядкування документації…
Світ інтимних товарів пропонує безліч засобів для покращення якості сексуального життя, і лубриканти займають у…
Як професійний редактор інформаційного порталу хочу допомогти вам зрозуміти, чому варто придивитися до слота Big…
Закласти власний сад — це чудова ідея, що обіцяє не лише свіжі фрукти та ягоди…
Розробка інтернет магазину під ключ: чому це вигідно бізнесу Сучасний бізнес неможливо уявити без онлайн-присутності.…
Тактична балаклава: незамінний елемент захисту у бойових умовах Коли йдеться про польову роботу або службу…