"Горгонзолу" є одним із найпопулярніших італійських сирів із блакитною пліснявою. Однак його специфічний гоструватий смак подобається далеко не кожному. Але шанувальників у "Горгонзоли" все одно багато, і не лише в Італії, а й в інших країнах.
Сир горгонзола (італ. Gorgonzola) – молочний продукт із категорії блакитних сирів родом із Італії. Для виробництва використовуються незбиране коров'яче молоко та пеніцилінові заквасувальні бактерії зі спорами плісняви Penicillium glaucum. Час дозрівання сиру – 3-4 місяці.
Чим замінити Горгонзолу для соусу, супу? Крім інших сирів із пліснявою (Камбоцола, Рокфор, Камамбер, Брі, Бюш, Дорблю, Данаблю) для приготування соусу та супу підійде плавлений сир у баночках. Особливо гарний буде саме плавлений сир із пліснявою.
Горгонзолу Дольче (Gorgonzola Dolce) – більш ніжний, пастоподібний, злегка солодкуватий сир з ледь вловимими нотками гіркоти та горіховим присмаком. Горгонзолу Піканте (Gorgonzola Piccante) – більш щільний сир із яскравим пікантним смаком і обволікаючим пряним ароматом плісняви.
Сеть дорожек, связывающая между собой отдельные зоны сада, является его функциональным и декоративным элементом. При…
Многие строители сталкиваются с недостаточно качественным строительным материалом. Одной из самых распространенных проблем является заражение…
Здоров'я: Оформлення інвалідності в Україні 2025 – нові правила та спрощення процедури З 1 січня…
Для оформления командировки в выходные или праздничные дни работодателю необходимо составить служебное задание, командировочное удостоверение,…
Приезжая в новую страну, мы стремимся окунутся в её колорит, попробовать местную кухню. Появилась даже…
Як правильно вмиватись? Щоденний ритуал вмивання важливий для здоров'я шкіри. Але як зробити це правильно,…