Його лущать, кладуть у купки та розігрівають під впливом високої температури. В результаті солод набуває карамельного, червоного, темного кольору, які і передають ці відтінки випеченому хлібу.06-Jun-2020
А от чорний хліб готують переважно з житнього борошна, іноді додаючи трохи білого. І для його випічки використовуються переважно культури молочнокислих бактерій, які виробляють велику кількість молочної та оцтової кислоти, що надає хлібу кислуватий присмак.
Чорний хліб виробляється з більш грубого житнього борошна, тому в ньому максимально зберігаються всі корисні речовини. Крім цього чорний хліб насичений залізом, кальцієм, калієм і фосфором, а також у ньому міститься висока кількість клітковини, яка ефективно нормалізує процес травлення.
Крім того, в чорному хлібі вуглеводи присутні завдяки житньому борошну. У результаті такий продукт виходить більш кислим і провокує загострення хвороби у людей, які страждають від закиду шлункової кислоти в стравохід (рефлюксом). Після трапези з чорним хлібом може статися загострення захворювання, зазначив гастроентеролог.
Коли краще їхати на відпочинок в Єгипет до теплих морів та величних пірамідБажання відпочити саме…
Многие думают, что небольшую кухню невозможно сделать удобной и функциональной, но на самом деле, грамотный…
Современная дача – это не только грядки и плодовые кустарники. Сегодня люди устремляются на свои…
Однофазний лічильник електроенергії – це важливий пристрій, який вимірює споживану електроенергію в вашому будинку або…
Як приготувати домашнє вино з білого винограду: рецепт –Приготоване власноруч домашнє вино з білого винограду…
При необходимости утеплить мансарду или любую другу пристройку вашего дома пенопластом, вам совсем необязательно обращаться…