Пряжене молоко відрізняється від звичайного молока процесом підготовки – крім стандартних процедур, таких як гомогенізація та пастеризація, пряжене молоко піддається особливому томлінню – його витримують за певної температури в закритих ємностях, протягом 3-4 годин.
Вміст води в топленому молоці знижується через випаровування при тепловій обробці. Відсотковий вміст жирів, кальцію, заліза вищий, ніж у звичайному молоці. Топлений продукт більш насичений білками та амінокислотами.
Топлене молоко відрізняється від пастеризованого підвищеним вмістом жиру (6% проти 2,5-3,5%), кальцію (124 мг проти 115 мг), заліза (0,1 мг проти 0,06 мг), вітаміну А (0,04 мг проти 0,025 мг) .
Онлайн-ігри давно перестали бути лише розвагою для дітей. Сучасні платформи пропонують широкий вибір ігор на…
У кожного з нас є спогади, пов’язані з велосипедом: дитяча радість першої поїздки, легкий вітер…
Офис — это не просто место, где работают сотрудники. Это пространство, которое влияет на эффективность,…
Сучасний бізнес постійно шукає нові способи ефективної взаємодії з клієнтами, особливо в умовах зростаючої конкуренції…
Садівництво — не лише хобі, а й справжнє мистецтво, яке потребує терпіння, турботи та якісного…
Електромобілі стрімко змінюють транспортний ландшафт України. Вони тихі, екологічні, економічні й з кожним роком стають…