6 секретів ідеального смаженого рису Найкраще використовувати довгоозерний Мал, зварений за 1-2 дні до смаження. Якщо збираєтесь готувати увечері, можна зварити Мал вранці та розкласти тонким шаром на пергаменті. Завдяки цьому зерна не злипнуться і в готовій страві не буде грудочок.
Пропарений рис має абсорбуючі властивості, його вживання показано при захворюваннях шлунково-кишкового тракту – з організму виводяться токсини та шлаки. Обволікаюча властивість рисового відвару виявляється корисною при гастритах та виразковій хворобі шлунка.
Мал – смачний гарнір, який поєднується з різними овочами, а також із м'ясними чи рибними виробами. Готувати кашу дуже легко. Однак досвідчені господині віддають перевагу перед варінням обсмажити зерна. Завдяки цьому страва виходить ароматнішою і розсипчастою.