Який краще брати желатин?

Що важливо під час вибору желатину Сила желатину вимірюється в Bloom, і що вищий цей показник, то “сильніший” желатин. Найчастіше кондитери використовують желатин 180 і 200 Bloom , з меншою або більшою силою желатин брати не варто – можете отримати занадто гумову начинку або, навпаки, нестабільну. Oct 12, 2021

Якісний желатин – продукт без смаку і запаху, колір від прозорого світло-жовтого до коричневого кольору. Розмір гранул не більше 5 мм. Для контролю розміру гранул на виробництві використовується спеціальне сито.

Натуральний желатин виробляють із сухожиль, зв’язок, кісток ВРХ, а також із луски та кісток риби. До складу желатину входять крохмаль, вода, білки, жири, зола, вітамін РР, макро- і мікроелементи, а також приблизно 18 амінокислот.

Желатини з яловичої і свинячої сировини дещо відрізняються за властивостями. Свинячий желатин у розчині світліший, ніж яловичий, тому він більшою мірою підходить для випуску виробів світлих кольорів. Крім того, у нього відсутній запах або виражений менше, ніж у яловичого желатину.