Чим відрізняється колотий горох від шліфованого?
Зміст:
Видів сухого гороху лише два. Перший вид – горох цілий шліфований (Сім'ядолі у нього не розділені), а другий – горох колотий шліфований (Сім'ядолі у нього розділені).
Як вибрати правильний сухий горох?
Як вибрати та зберігати Якісний сухий горох – Невеликих розмірів, 3-4 мм в діаметрі. Він відрізняється яскраво-жовтим чи зеленим кольором. Найбільші горошини є ознакою кормового сорту.
Який горох добре розварюється?
Важливо: бажано використовувати цільний горох, а не колотий. Як не дивно, розварюється він краще.
Який горох взяти для горохового супу?
Для горохового супу зазвичай використовують сухий горох — колотий або цільний, який перебирають, промивають і замочують у холодній воді, щоб він згодом добре розварився. По можливості воду слід періодично змінювати, а для покращення смаку до неї можна покласти лавровий лист.
Що таке колотий горох?
Горох колотий отримують після переробки насіння трав'янистої кучерявої рослини Горох посівної родини бобових (лат. Písum sativum). Горошини збирають, очищають від стручків, просушують, розщеплюють і шліфують, щоб потім використовувати з кулінарною метою. Харчова цінність на 100 р.
Як варити горох шліфований?
на одну порцію гороху потрібно три порції води. Час варіння – від 45 хвилин до півтори години. Час залежить від сорту, розмірів, колотий він половинками чи цілими горошинами. Щоб варений горох вийшов красивим та жовтим, не забудьте зняти пінку, яка утворюється при закипанні води.
Чим відрізняється сухий зелений горох жовтого?
Зелений горох, в відмінність від жовтогозбирають у недозрілому вигляді.Крім того, перший вид відрізняється від жовтого ще й смаковими якостями – він набагато солодший. З сушеного гороху виробляють крупи: горох лущений цільний полірований і колотий полірований жовтого або зеленого кольори.