Глікемічний індекс вина Найменшу небезпеку представляє сухе вино – глікемічний індекс червоних і білих сортів з низьким вмістом цукру коливається в межах 35-40 одиниць . У той же час у десертних і кріплених вин показник різко зростає і може досягати 50 одиниць і більше.Apr 27, 2012
Сухим називають вино без цукру або з мінімальним його вмістом (до 0,3%). Під час бродіння дріжджі переробляють всю фруктозу в соку, але штучно напій не підсолоджують. Такі вина вважаються найнатуральнішими, найсмачнішими і найкориснішими, але вимагають високої якості сировини.
Харчова цінність і хімічний склад "вино домашнє".
Нутрієнт | Кількість | % від норми у 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 115.5 кКал | 6.9% |
Білки | 0.3 г | 0.4% |
Вуглеводи | 6.15 г | 2.8% |
Вода | 35.04 г | 1.5% |
На питання “яке вино солодше – сухе чи напівсухе” відповісти досить просто. Обидва види містять у собі занадто мало цукру, щоб бути солодкими у звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальніше, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – м’якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.