Який глікемічний індекс у вина?

Глікемічний індекс вина Найменшу небезпеку представляє сухе вино – глікемічний індекс червоних і білих сортів з низьким вмістом цукру коливається в межах 35-40 одиниць . У той же час у десертних і кріплених вин показник різко зростає і може досягати 50 одиниць і більше.Apr 27, 2012

Сухим називають вино без цукру або з мінімальним його вмістом (до 0,3%). Під час бродіння дріжджі переробляють всю фруктозу в соку, але штучно напій не підсолоджують. Такі вина вважаються найнатуральнішими, найсмачнішими і найкориснішими, але вимагають високої якості сировини.

Харчова цінність і хімічний склад "вино домашнє".

Нутрієнт Кількість % від норми у 100 г
Калорійність 115.5 кКал 6.9%
Білки 0.3 г 0.4%
Вуглеводи 6.15 г 2.8%
Вода 35.04 г 1.5%

На питання “яке вино солодше – сухе чи напівсухе” відповісти досить просто. Обидва види містять у собі занадто мало цукру, щоб бути солодкими у звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальніше, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – м’якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.