Шашлик вважають стравою кавказька кухні, і виробляють його назву від тюрського слова 'шиш' – рожен.
Шашлик | |
---|---|
Країна походження | Центральна Азія |
Автор | Гірські та пастуші народи (кочівники) |
Компоненти | |
Основні | М'ясо |
Шашлик був відомий у Росії і до XVIII століття, але називався "кручене" – м'ясо, що перевертається на рожні. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо. Ще давні люди, навчившись добувати вогонь, їли м'ясо, приготовлене на багатті.
Що ж до походження слова «шашлик», тобто воно від тюркського «шиш», тобто «крутив». І означає щось, що готується на рожні. А ось на Русі про шашлику не знали, хоч і готували його в такий же спосіб. Тут його називали "кручене м'ясо".