Які рослинні продукти містять білок?

Джерела рослинних білків із максимальною кількістю протеїнів “Білковими лідерами” рослинного світу є бобові, злакові та горіхи. Серед бобових це соя, сочевиця та горох. Серед злакових – овес, кукурудза і пшениця.

Насамперед зверніть увагу на бобові: сою, квасолю, сочевицю, маш, зелений горошок. Також високий вміст рослинного білка у шпинату, петрушки, часнику, броколі та капусти кольрабі.

Його багато в м’ясі, яйцях і молоці, але є і фрукти з високим вмістом протеїну…. Список фруктів із білками в складі, за допомогою яких можна заповнити їхню нестачу:

  • Сушені абрикоси (курага). …
  • Родзинки. …
  • Гуава. …
  • Фініки. …
  • Чорнослив. …
  • Авокадо. …
  • Кумкват. …
  • Червона смородина.

Aug 13, 2020