Які речовини утворюються в результаті гідролізу сахарози?

Під час гідролізу сахарози утворюється глюкоза та фруктоза.

Гідро́ліз (від ін. -грец. ὕδωρ “вода” + λύσις “розкладання”) – хімічна реакція взаємодії речовини з водою, унаслідок якої відбувається розкладання цієї речовини та води з утворенням нових сполук (сольволіз водою).

Під час гідролізу крохмалю утворюється глюкоза.

Під час кип’ятіння мальтози з розведеною кислотою та під дією ферменту мальтоза гідролізується (утворюються дві молекули глюкози C6H12O6).

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Почему сенсорные диспенсеры для мыла становятся новым стандартом в домах и офисах?

Сенсорные диспенсеры для мыла — это компактные устройства, которые сейчас можно найти практически в каждом…

17 години ago

Что нужно знать о бренди и арманьяке: секреты выбора

Бренди и арманьяк — это два крепких алкогольных напитка с долгой историей и богатым вкусом.…

24 години ago

Запчастини для м’ясорубок: продовжуємо термін служби вашого незамінного помічника на кухні

М’ясорубка — це один із найцінніших кухонних приладів, що дозволяє швидко та якісно готувати домашній…

1 день ago

Як технології виробництва впливають на якість металочерепиці

Металочерепиця вже багато років залишається одним із найпопулярніших матеріалів для покрівлі як житлових, так і…

1 день ago

Як зварювальний дріт впливає на якість зварювальних швів

Зварювання є одним із найпоширеніших методів з'єднання металевих конструкцій, і якість зварювальних швів значною мірою…

1 день ago

Незабутні тури вихідного дня з Кропивницького: найкращі напрямки для відпочинку

Коли робочий тиждень завершено і з’являється можливість відпочити, найкращий спосіб провести вихідні – це міні-подорож.…

2 дні ago