– До них відносяться солодкі фрукти, цукор, смузі, варення, мед, морозиво, продукти з дріжджами, будь-яка випічка, піца, печиво, булочки, хліб, цукерки, фруктові йогурти, газовані напої та ненатуральні соки, алкоголь.Jun 9, 2022
ГРЕЦЬКІ ГОРІХИ; ОБЛІПИХА, ЖУРБА, БРУСНИКА, СМОРОДИНА, МАЛИНА, ЧОРОМУХА; ОГІРОК, БУРЯК, КВАШЕНА КАПУСТА; ПРОДУКТИ та НАПОЇ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ.
Грибок любить певні умови – йому потрібна волога, тепла (від 20 до 30 ° С) з кислим рН середовище, тому він любить селитися у басейнах, душових, саунах. Грибкові інфекції найчастіше передаються контактним та контактно-побутовим шляхом – від людини до людини та через предмети загального користування, обсіменені спорами гриба.
Пацієнту необхідно виключити з раціону все, що містить продукти бродіння або може викликати бродіння та утримувати живі дріжджі та живі гриби. Такими продуктами є виноград та інші солодкі фрукти, сири з пліснявою, квас, пиво, вина, хлібобулочні вироби, молоко тощо.