Які бувають сири з блакитною пліснявою?

Горгонзола Горгонзола – найвідоміша італійська сир з блакитною пліснявою. Цей вид сиру готують із коров'ячого молока. Сир жирний, при нарізці помірно кришиться і має щільну скоринку з червоним відтінком.

Сині сири – Група сирів, що має зелено-блакитний колір сирної маси, який їй надає грибниця благородної цвілі (спеціальні види цвілі роду Penicillium, наприклад, Penicillium roqueforti або Penicillium glaucum).

Продукт небезпечний для дітей до п'яти років, вагітних жінок та людей з проблемами ШКТ. "Досить навіть одного шматочка, щоб завдати шкоди", – попереджає лікар. Навіть один шматочок сиру з цвіллю загрожує проблемами із травленням та здуттям живота, якщо у людини є алергія на казеїн та непереносимість лактози.