Яке на смак щуре м'ясо?

За смаком щурине м'ясо нагадує курятину. Щурів їдять китайці, жителі Південно-Східної Азії, Центральної та Південної Америки. Готують їх як інше м'ясо. Тушку розрізають, проварюють і гасять зі спеціями або смажать на деку.Feb 5, 2008

І по смаку щура – Ті ж перепілки. Штучно зістарені або просто тухлі яйця нагадують мармелад. А смажені комахи (якщо не знати, що їж) – просто чарівна смакота. Разом із програмою ТВЦ я тут нещодавно взяв участь у записі фільму «Це не їдять».

Особливо смачними вважаються хвости та лапки, розповідає Віктор Бенно Мейєр-Рочов з університету Оулу (Фінляндія), який вивчав харчові уподобання народу пекла. Фінському досліднику члени племені розповіли, що щурине м'ясо – найкраще, найсмачніше.

Ці звірята харчуються, в основному, рослинним кормом – листям, стеблами, плодами, насінням та корінням. Однак багато видів воліють інший раціон: водяні щури та лісові миші їдять равликів, рисові щури – молодих черепах, мускусні щури – двостулкових молюсків, раків тощо.