Яка запасна речовина є в рослинній клітині?

Крохмаль (після целюлози) є найпоширенішим у рослинному світі вуглеводом. Крохмаль утворюється в хлоропластах під час фотосинтезу (асиміляційний або первинний крохмаль).

У рослинних клітинах: є пластиди; оболонка складається з плазматичної мембрани та клітинної стінки; містяться великі вакуолі, заповнені клітинним соком; запасна речовина – крохмаль.

Крохмаль Крохмаль – основна запасна речовина рослинних клітин. Крохмальні зерна накопичуються в безбарвних пластидах – амілопластах. Як і всі полісахариди, крохмаль нерозчинний у воді, піддається реакції гідролізу з утворенням глюкози.

Основний склад рослинної клітини такий: оболонка (цитоплазматична мембрана і стінка клітини); цитоплазма, в якій розміщено ядро, мітохондрії (енергетичні станції клітини), хлоропласти (зелені пластиди, за допомогою яких відбувається фотосинтез), вакуолі та інші органели.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Зустрічайте оновлений та надсучасний Toyota Land Cruiser

Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…

6 години ago

Заправка картриджей лазерных принтеров эффективное решение

Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…

13 години ago

Тельферы грузоподъемностью 5 тонн: как выбрать надежное оборудование

Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…

13 години ago

Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди

Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…

13 години ago

Пенсионный адвокат в Украине. Скорая правовая помощь, доступная для всех

Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…

14 години ago

Що приготувати на новорічний стіл: ідеї смачних та оригінальних страв

З наближенням Нового року багато хто починає планувати святкове меню, шукаючи нові рецепти, щоб вразити…

14 години ago