Яка вага у райдужної форелі?

Чим корисна райдужна форель?

У цьому основна користь форелі. Райдужна форель містить у собі жирні кислоти омега-3, важливі жиророзчинні вітаміни А, D, Е, водорозчинні вітаміни групи В, а також такі мікроелементи: калій, селен, цинк, магній, залізо, натрій і фосфор. Калорійність райдужної форелі становить 119 ккал на 100 грамів продукту.

Якою вагою буває форель?

Форель ніколи не досягає дуже значної величини: довжина її доходить до 1 м, маса до 20 кг; здебільшого форель буває до 20-30 см завдовжки і важить 400-600 г.

Чим райдужна форель відрізняється від звичайної?

Відрізняються вони і за формою голови: у форелі вона маленька і округла, у сьомги – велика і витягнута. Луска у сьомги значно більша, ніж у форелі. Озерна райдужна форель має ніжно-рожевий, часто практично білий колір м’яса. У сьомги він більш червоного або навіть помаранчевого відтінку.

Що означає райдужна форель?

Свою назву райдужна форель отримала через малиново-червону смугу, яка проходить уздовж бічної лінії у дорослих особин. Однак колір цього райдужного переливу не можна описати жодним із семи кольорів веселки. Колір цей має спеціальну назву "лососево-рожевий".

Чому не можна їсти форель?

Високий рівень канцерогенів, що проникають через шкіру риби – небезпечний. Але, оскільки форель має товсту шкіру, мінімум шкідливих речовин проникає всередину. Така риба навряд чи буде нести бактерії. Виробники з великою обережністю запобігають цьому, але, бактеріальне зараження все ж може статися.

Чи можна їсти райдужну форель?

Райдужна форель підходить для будь-якого способу приготування, від ролів до котлет і сушеної соломки. Найсмачнішою є малосольна мікіжа. Вона зберігає природний аромат і має ніжну м’якоть.

Яка форель краща велика чи маленька?

* Форель, виловлена восени, смачніша за ту, що виловлена навесні. * Велика риба жирніша і поживніша за середню і тим паче за дрібну. * Риба з ікрою смачніша, ніж та, що відмітала ікру.