Товщина леза по верхньому краю трохи більше 2 мм. Ріжуча частина сокир робилася, як правило, з більш вуглецевої сталі, що забезпечувало більш тверду та гостру крайку. Середня вага сокири лежав у межах 1-2 кг.
Ширина леза досягнута за рахунок відтягнутого куванням «бороди», тому при значній ширині леза сокири – близько 14 сантиметрів, сокира не стає важчим. Вага туристичного сокири з сокирою 60-65 див лише близько 1000 грам, а ефективність при рубанні досягається з допомогою успішної форми.
Сучасні колуни Їхня маса, залежно від призначення, коливається від 1 до 5 кг, але частіше 2—3 кг. Оскільки техніка колки дров має на увазі хват рукояті двома руками, використовується сокиря довжиною близько 80 см. Деякі сучасні виробники намагаються вдосконалити конструкцію колунів.
Сенсорные диспенсеры для мыла — это компактные устройства, которые сейчас можно найти практически в каждом…
Бренди и арманьяк — это два крепких алкогольных напитка с долгой историей и богатым вкусом.…
М’ясорубка — це один із найцінніших кухонних приладів, що дозволяє швидко та якісно готувати домашній…
Металочерепиця вже багато років залишається одним із найпопулярніших матеріалів для покрівлі як житлових, так і…
Зварювання є одним із найпоширеніших методів з'єднання металевих конструкцій, і якість зварювальних швів значною мірою…
Коли робочий тиждень завершено і з’являється можливість відпочити, найкращий спосіб провести вихідні – це міні-подорож.…