Товщина леза по верхньому краю трохи більше 2 мм. Ріжуча частина сокир робилася, як правило, з більш вуглецевої сталі, що забезпечувало більш тверду та гостру крайку. Середня вага сокири лежав у межах 1-2 кг.
Ширина леза досягнута за рахунок відтягнутого куванням «бороди», тому при значній ширині леза сокири – близько 14 сантиметрів, сокира не стає важчим. Вага туристичного сокири з сокирою 60-65 див лише близько 1000 грам, а ефективність при рубанні досягається з допомогою успішної форми.
Сучасні колуни Їхня маса, залежно від призначення, коливається від 1 до 5 кг, але частіше 2—3 кг. Оскільки техніка колки дров має на увазі хват рукояті двома руками, використовується сокиря довжиною близько 80 см. Деякі сучасні виробники намагаються вдосконалити конструкцію колунів.