На відміну від тортів та інших кондитерських виробів із кремом, цукерки погано переносять низькі температури. Найбільш оптимальною для їх зберігання є температура в межах від 15 до 21˚С, тобто трохи нижче за кімнатну.
Швидке охолодження дозволяє уникнути появи білого нальоту. Тому якщо ви сумніваєтеся, чи можна зберігати шоколад у морозилці, відповідь однозначна – так. Морозилка врятує навіть трохи підтанув шоколад.
І все-таки краще утриматися від тривалого зберігання шоколаду холодильнику. Згодом на поверхні може з'явитись білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає.
Універсальні правила зберігання шоколаду такі: 📌 Температура повітря має бути не вище 20° (18° – найоптимальніша). 📌 Вологість – не більше 75%. 📌 Уникайте прямих сонячних променів та джерел тепла. 📌 Не зберігайте поряд зі спеціями, духами та іншими сильними ароматами.