Сирий гарбуз не варто їсти людям із запальними захворюваннями ШКТ та камінням у жовчному міхурі та нирках, оскільки гарбуз має жовчогінну дію і він може спровокувати рух каменів.25 Sept 2021
Незважаючи на те, що в гарбузу багато користі, є стани організму, за яких вона протипоказана. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуз при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.
Вживання гарбуза сприяє відновленню печінкових клітин – гепатоцитів, а також забезпечує якісний метаболізм у тканинах органу. За допомогою дієтичного продукту вдається нормалізувати прохідність жовчних проток, знизити рівень холестерину в крові та відновити вуглеводний обмін.
— Гарбуз — чудове джерело вітамінів групи В, РР, Е, С, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору та клітковини, — каже лікар-дієтолог Ірина Бородіна. — Вона знижує наслідки окисного стресу, відновлює активність детоксикаційних ферментів.
Сенсорные диспенсеры для мыла — это компактные устройства, которые сейчас можно найти практически в каждом…
Бренди и арманьяк — это два крепких алкогольных напитка с долгой историей и богатым вкусом.…
М’ясорубка — це один із найцінніших кухонних приладів, що дозволяє швидко та якісно готувати домашній…
Металочерепиця вже багато років залишається одним із найпопулярніших матеріалів для покрівлі як житлових, так і…
Зварювання є одним із найпоширеніших методів з'єднання металевих конструкцій, і якість зварювальних швів значною мірою…
Коли робочий тиждень завершено і з’являється можливість відпочити, найкращий спосіб провести вихідні – це міні-подорож.…