Оцтова кислота | |
---|---|
Молярна маса | 60,05 г/моль |
густина | 1,0492 г/см³ |
Поверхневий натяг | 27,1 ± 0,01 мН/м, 24,61 ± 0,01 мН/м та 22,13 ± 0,01 мН/м |
Динамічна в'язкість | 1,056 мПа·с, 0,786 мПа·с, 0,599 мПа·с та 0,464 мПа·с |
Спосіб полягає в наступному. Беруть навішування 200 г аналізованого розчину концентрації 70%; 80% і розбавляють такою самою кількістю води. Доводять температуру до 20°З переливають розчин в циліндр. Визначають температуру розчину, далі ареометр визначають густина та знову вимірюють температуру розчину.
1 літр їдальні оцту = 1000 р.