Корюшка європейська, або огірочник – риба сімейства Корюшкових . Мешкає і в солоній, і в прісній воді, в басейнах Балтійського, Німецького і Північного морів, в Онезькому і Ладозькому озерах. Належить до розряду цінних промислових риб. Розміром до 10-20 см, вагою до 350 г.
Смак корюшки – традиційний смак білої прісноводної риби, єдине, що явно гастрономічно виділяє корюшку на тлі своїх одноплемінників – це аромат. Аромат свіжого зрізу огірка, який переслідує тебе в Пітері ближче до кінця квітня.
Йде риба щільними косяками і в Неві з’являється в травні. “Ловлять корюшку приблизно з початку січня. Чим раніше, тим далі від міста, наприклад Приморськ. Звідси і вартість дорога, щоправда, у січні-лютому цю рибу продають тільки самі рибалки на вокзалах, з яких ідуть електрички до Фінської затоки”, – зазначив Олександр.
Смак специфічний (як і запах – вона виразно пахне огірками). При цьому м’ясо її ніжне, кісточки м’які – саме за це улюблена корюшка в Санкт-Петербурзі. Для людини цей продукт дуже корисний. Він містить безліч необхідних мінералів, вітамінів і легкозасвоюваний білок.
CBD продукція стає все більш популярною, особливо серед тих, хто шукає природні способи підтримати здоров’я…
Новий Toyota Land Cruiser - це справжній виклик стандартам і водночас глибока повага до багаторічної…
Заправка картриджей лазерных принтеров — это один из способов сократить расходы на печать без потери…
Выбор тельфера для подъема тяжелых грузов — ответственная задача, особенно если речь идет о мощных…
Тепла підлога під плитку: призначення та різновиди Керамічна плитка є найбільш поширеним покриттям для підлоги,…
Очередные изменения в законодательстве Украины окончательно запутали систему начисления пенсионных выплат для граждан. Как следствие,…