Регулярне споживання білої квасолі покращує імунітет, оскільки в ній міститься більше вітаміну С, ніж у червоних сортах. Також нормалізує обмін речовин, зміцнює нервову систему та покращує травлення.16 лист. 2022 р.
Чим корисна біла квасоля?
У білої квасолі є вітаміни В1, В2, В3, В6, А, Е, РР, амінокислоти, пектин, рослинна клітковина, калій, кальцій, магній, натрій, йод, мідь, марганець, цинк. У ній більше вітаміну С, ніж у сливах та персиках. У 100 грам знаходиться майже вся добова норма заліза.
Яка квасоля корисніша варена чи консервована?
У якому вигляді квасоля корисніша Боби і стручки можна порівняти з надійно замкненою скринькою ― вони за будь-якого виду обробки зберігають у собі цінні речовини, тому варена, тушкована, пророщена, консервована квасоля однаково корисна. Найбільш безпечною для здоров'я вважається відварена.