Що до смаку нагадує кіноа?
Зміст:
І це не дивно, адже смак у неї досить нейтральний – у кашу кіноа можна додати багато. У російському інтернеті пишуть, що кіноа по смаку схожа на необроблений рис.
Скільки часу потрібно замочувати кіноа?
У кіноа містяться речовини, що надають йому гіркоти, а його оболонці є сапоніни, здатні призвести до інтоксикації організму. Тому перед варінням зернятка необхідно замочувати не менш як на 2 години. Найчастіше продукт замочують на ніч чи з ранку, якщо збираються готувати його увечері.
Як дізнатися про готовність кіноа?
Як тільки каша закипить, переводимо вогонь на слабкий і варимо від 15 до 18 хвилин. Кіноа повинна увібрати в себе всю рідину. Ближче до завершення варіння акуратно перевіряйте готовність каші.
Чи потрібно мити крупу кіноа?
Чому кіноа потрібно обов'язково промивати перед приготуванням Перед тим, як готувати кіноарекомендую ретельно промити її. Справа в тому, що на поверхні крупинок є речовини, які називаються сапоніни. Вони абсолютно натуральні та в природі захищають кіноа від комах, птахів та грибків.
Чим відрізняється кіноа за кольором?
Смак. Біла кіноа відрізняється найбільш ніжним смаком. Червона кіноа інтенсивніше за смаком, хрумка. Чорна кіноа найбільш хрусткий вид крупи, має солодкуватий присмак.
Кому не можна їсти кіноа?
Не можна їсти кіноаякщо у вас індивідуальна непереносимість, панкреатит, холецистит, виразка, гастрит. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, якщо у вас проблеми із жовчним та нирками.
Чи можна не замочувати кіноа?
Якщо крупа без оболонки, то вимочувати її не треба. Однак можна, можливо та перестрахуватися, попередньо промивши під проточною водою. Для крупи характерний поміркований горіховий присмак. Ще більше його розкрити допоможе попереднє обсмажування кіноа протягом кількох хвилин на сковороді.