Як зробити ізомальт?

Ізомальт – це харчова добавка Е953, яку одержують в результаті переробки сахарози. Він міститься в очереті, цукрових буряках, меді. Зазвичай продається у гранулах у вигляді невеликих білих кристалів. Ізомальт має солодкий смак, але в той же час містить у 2 рази менше калорій, порівняно з цукром.

Так як льодяники готуються з чистого ізомальту без додавання води, то витрата буде такою: 100 г ізомальту = 100 г льодяників.

Нам знадобляться:

  1. силіконовий килимок
  2. ізомальт
  3. барвник
  4. спирт/горілка (для знежирення)
  5. кондитерський мішок або корнетик
  6. форми для печива, вирубки, силіконові молди або форми для льодяників та шоколаду
  7. шпатель