Як зменшити солоність в’яленої вобли: лайфхаки та поради

В’ялена вобла – популярні та смачні ласощі, які можна приготувати самостійно або купити в магазині. Однак, іноді вона може виявитися занадто солоною, що може зіпсувати весь смак і настрій. Щоб виправити цю проблему, існує кілька способів, які допоможуть зробити в’ялену воблу менш солоною.

Першим способом є замочування в’яленої вобли в прісній воді. Для цього необхідно помістити рибу в чисту ємність, заповнити її водою і залишити на кілька годин або навіть на ніч. Вода допоможе вимити з риби зайву сіль, надаючи їй м’якшого смаку.

Ще одним способом є використання молока. Для цього потрібно залити в’ялену воблу молоком і залишити на кілька годин. Молоко допоможе пом’якшити солоний смак риби та надати їй більш ніжної текстури.

Також можна спробувати використовувати оцет або лимонний сік. Для цього потрібно змішати невелику кількість оцту або лимонного соку з водою і залити цією сумішшю в’ялену воблу. Залишити на кілька хвилин, після чого промити рибу прісною водою. Це допоможе знизити солоність і додати свіжості смаку.

Спосіб Інгредієнти Кроки
Спосіб 1 В’ялена вобла, вода, оцет
  1. Налити воду у велику ємність.
  2. Додати оцет і перемішати.
  3. Занурити в’ялену воблу в розчин на кілька годин.
  4. Вийняти з розчину і промити холодною водою.
Спосіб 2 В’ялена вобла, молоко
  1. Залити в’ялену воблу молоком і залишити на кілька годин.
  2. Вийняти з молока і промити холодною водою.
Спосіб 3 В’ялена вобла, лимонний сік
  1. Вичавити сік із лимона.
  2. Вмочити в’ялену воблу в лимонний сік.
  3. Залишити на кілька хвилин.
  4. Промити холодною водою.

Як зробити в’ялену рибу менш солоною?

Щоб в’ялена і сушена риба не втратила своїх смакових якостей, і при цьому стала м’якою, потрібно зробити наступне:

  1. Закип’ятити воду в каструлі
  2. Опустити туди рибу хвилин на 15-20.
  3. Вийняти з води
  4. Загорнути в кухонний рушник і в целофановий мішок
  5. Покласти на гарячу батарею або в тепле місце на 1-1,5 години

Що можна зробити з пересоленою в’яленою рибою?

Очистити луску, випатрати і укласти в ємність із невеликою кількістю солі на дні. Укладати потрібно щільно, рядками, рясно пересипаючи кожен ряд сіллю. Прибрати під гніт у холодне місце на п’ять – вісім днів. Просолену рибу необхідно вимочити, щоб позбутися надлишків солі і зробити м’ясо ніжним.

Скільки треба солі для в’ялення риби?

Мокрий спосіб або посол у розсолі Для цього підійде пластикове відро, але обов’язково з харчового пластику або емальоване відро (каструля) тощо. Після цього риба щільно укладається в ємність рюшком догори і пересипається сіллю. На 10 кг риби потрібно 1 кг солі.