Зміст:
Щоб забратися на кедр, люди використовують пазурі – саморобні пристосування, які надягають на ноги і мотузками прив'язують до взуття. Подібні штуки мають електромонтери, їх називають «кішки». Людина-білка збиває шишки за допомогою звичайної рибальської вудки завдовжки 4-5 метрів.
Для цього духовку нагрівають до 250°C і викладають на лист, обгорнутий фольгою, шишки на деякій відстані один від одного. Процес триває 1 годину. Важливо уважно стежити, щоб сировина не спалахнула; найшвидше висушити шишки вийде в мікрохвильовій печі.
Для початку шишку очищають від лусочок, тримаючи її над цебром для лушпиння. Потім очищену шишку скручують у різні боки (благо – вона м'яка), труть у руках і зернятка з неї потрапляють в інше відро, яке стоятиме поряд. Далі вийняті горішки слід залити теплою або гарячою водою і залишити до охолодження.
За даними Міністерства екології та природних ресурсів, не можна збирати шишку із застосуванням механічного впливу на стовбури та крони дерев. Єдиний можливий спосіб — заготівля горіхів «шляхом обтрушування плодів із гілок гачками на жердинах».
Шишки визрівають протягом 14-15 місяців і опадають у вересні наступного року. Шишки опадають повністю, не розкриваючись. Кожна шишка містить від 30 до 150 насінин – кедрових горішків.
Це пояснюється ще недостатнім запиленням та активними ростовими процесами у дерев, на які вони переважно витрачають поживні речовини.
Духова шафа. Розігрійте духовку до 120 °C. Застеліть лист фольгою і викладіть на нього шишки так, щоб між ними залишався вільний простір. Випікайте їх близько години, але обов'язково періодично перевіряйте, щоб вони не згоріли. Смола має повністю розплавитися.
Насосы Д серии — это оборудование, которое широко используется в различных промышленных отраслях для перекачивания…
Коли постає питання вибору подарунка, аксесуари та корисні дрібнички стають універсальним рішенням. Такі подарунки підходять…
В современном мире, где цифровые технологии быстро меняют правила игры, важно иметь надежного партнера для…
Что представляет собой живой онлайн-урок? Живой онлайн-урок – это формат занятий, где ученики и учитель…
В общей дизайнерской концепции интерьера важное значение играет каждая деталь, в том числе и напольный…
У сучасному бізнес-середовищі юридичні конфлікти можуть виникати в будь-який момент. Захист бізнесу від можливих загроз…