Невеликі стейки покладіть на харчовий пергамент і відправте до холодильної камери на 3-4 години. Після цього часу дістаньте м'ясо з холодильника, покладіть його в спеціальний вакуумний пакет для продуктів або рясно оберніть його в харчову плівку – це захистить яловичину від промерзання та псування.
Тож читайте інструкцію. Курка, індичка та інший птах може зберігатися в холодильнику всього 1–2 дні у сирому вигляді та 3–4 — у приготованому. Свинина, яловичина та інше сире червоне м'ясо проживе в холодильнику цілих 5 днів. А ось після приготування не рекомендується зберігати його понад 4 доби.
Одне з найважливіших умов – Температура зберігання. Вона має бути близька до нуля градусів за Цельсієм, але не нижче, тому що нам не потрібно, щоб м'ясо замерзло. Є два види витримки м'яса: волога та суха. В першому випадку м'ясо витримують у вакуумному пакеті, без доступу повітря, а у другому – як є, нічим не прикриваючи.
При мінус 12°С зберігають: яловичину – 8, свинину – 3, баранину – 6, гусей, качок, індичок – 8 діб. Охолоджене м'ясо у тушах при вологості 85% та температурі зберігання охолодженого м'яса мінус 1°С можна зберігати: яловичину – 16 діб, свинину – 12, субпродукти – не більше 2 діб.