Скляна тара найкраще підходить для того, щоб зберігати мед. Вона герметично закривається, а скло не взаємодіє із компонентами меду. Однак скляна ємність не зможе захистити мед від сонця, тому її потрібно накривати чимось непрозорим чи тримати темному місці.
Температурний режим Оптимальна температура зберігання – це звичайна кімнатна температура. Мед зберігає свої властивості за наступних температурних значень: мінус п'ять градусів і плюс двадцять градусів тепла. Цілковито ні необхідності зберігати мед у холодильнику.
Мед можна зберігати у холодильнику за умови, що він знаходиться у герметичній тарі. Низькі температури уповільнюють або майже повністю призупиняють процеси кристалізації меду. Крім того, попереджають його ферментацію, а за високого вмісту води скорочується розрідження меду, Що весь час залишається густим.
Зберігати його в герметичній тарі можна не більше року, а після розтину трохи більше двох місяців.