Як закупорити пляшку шампанського в домашніх умовах?

Закрити шампанське можна і за допомогою звичайного поліетиленового пакету або плівки. Підійде для цього і медичний напальчник, або частина тонкої рукавички. Матеріал розтягують навколо шийки, і фіксують його господарськими резинками.Aug 17, 2020

Пляшки слід наповнювати по шийку, щоб з ними було простіше працювати в майбутньому. Закупорити повні пляшки надійними пробками і для більшої надійності зав'язати їх дротом так, як це робиться в заводському шампанськом. Альтернативний варіант – залити пробки сургучем чи гарячим воском.

Внутрішній діаметр шийки винної пляшки – 18 мм, а кіркова пробка спочатку в півтора рази товща. Щоб заштовхнути її, над шийкою розташовують конічну оправку, що звужується, або обтискаючі ролики, а потім через них вганяють пробку за допомогою преса.

Мюзле (фр. Muselet, від museler – «одягати намордник») – дротяна вуздечка, що утримує пробку, якою закупорюють пляшки з ігристими та шипучими винами.