Мак просіяти, промити в холодній воді, заварити окропом, дати постояти 5-7 хв, заварити вдруге, залишити ще на 3 хв, потім воду злити, мак віджати і потовкти у ступці, додати цукор, мед або патоку і закип'ятити. Це у національній кухні.
Мак і родзинки викласти кожен у свою тарілочку, залити окропом так, щоб вода їх повністю покрила (як на фото). Мак залишити запарюватися на 40 хвилин, родзинки – на 10, потім воду злити. Родзинки викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої рідини. Мак потовкти у ступці, щоб виділилося біле молочко.
Як подрібнити мак покрокова інструкція з фото
- Крок 1. …
- Воду довести до кипіння. …
- Зняти з вогню, закрити кришкою та настояти протягом 20 хвилин.
- Перекласти мак у металеве сито з дрібними ґратами. …
- Пропустити набряклий мак тричі через м'ясорубку з дрібними ґратами.
- Мак подрібнений та готовий до роботи.