Як приготувати маринований зелений горошок: рецепти та інструкції

Маринований зелений горошок – це чудове доповнення до будь-якої страви. Він додає яскравості та свіжості своїм соковитим зеленим кольором і ніжним смаком. Якщо ви хочете навчитися готувати цей апетитний і корисний продукт самостійно, то ви потрапили за адресою. У цій статті ми розповімо вам, як зробити маринований зелений горошок у домашніх умовах.

Маринований зелений горошок – це прекрасна консервована страва, яку можна зберігати протягом довгого часу. Він ідеально підходить для зимового періоду, коли свіжих овочів не так вже й багато. Завдяки процесу маринування горошок набуває нового аромату та насиченого смаку, який чудово поєднується з різними стравами.

Для приготування маринованого зеленого горошку вам знадобляться лише кілька простих інгредієнтів. Ви можете експериментувати з додаванням різних спецій і трав, щоб надати страві свій неповторний смак. Дотримуючись нашого рецепта, ви зможете швидко і легко приготувати смачний маринований горошок просто у себе вдома. Приємного апетиту!

Як зробити маринований зелений горошок
Інгредієнти Кількість
Зелений горошок 500 г
Оцет 200 мл
Цукор 50 г
Сіль 10 г
Перець горошком 10 г
Лавровий лист 2 шт

Як роблять консервований горошок?

Технологія приготування:

  1. Миємо та перебираємо горох ….
  2. Бланшуємо (ошпарюємо окропом) протягом 2-3 хвилин і опускаємо в крижану воду. …
  3. Змішуємо сіль, цукор і кислоту з водою, доводимо до кипіння. …
  4. Наливаємо в банки з горошком маринад, щойно знятий з вогню.
  5. Стерилізуємо в автоклаві 5 хвилин за 115-120 градусів.

Як зберегти зелений горошок на зиму?

Скласти горошок у морозильну камеру і ввімкнути режим “суперзаморозки” (якщо такий є). Зберігати за температури мінус 18 градусів до 9 місяців. Для приготування страв із горошку, попередньо розморожувати його не потрібно.

Скільки за часом потрібно варити зелений горошок?

5 хвилин Найчастіше заморожений горошок кладуть у підсолену киплячу воду і варять близько 5 хвилин .