Як коптити скумбрію в домашній коптильні?
КРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
- Крок 1. Скумбрію промити та обсушити. …
- Забрати в холодильник на 12 годин.
- Рибу промити від солі під проточною водою, випатрати, залишивши голову. Обсушити паперовими рушниками. …
- Рибу підвісити на 3 години для подвяливания.
- Потім розмістити на ґратах коптильні. …
- Скумбрію остудити.
Як правильно засолити скумбрію для гарячого копчення?
Перед копченням скумбрію необхідно правильно засолити. Рибу чистимо, миємо і солимо в емальованій тарі, додавши 2 столові ложки солі та 1 ст. ложку цукру з розрахунку на 3 скумбрії. Залишаємо рибу в холодильнику на 1 день, після чого промиваємо від солі, витираємо насухо і приступаємо до копчення.