Як правильно скласти калькуляційну карту страви

У калькуляційних картках необхідно заповнити такі реквізити: найменування підприємства комунального харчування, номер картки, найменування страви, номер за Збірником рецептур (або номер СТП), найменування та кількість продуктів, що входять до складу страви за нормами на 100 порцій або на одну страва.

Як правильно складати калькуляцію страв?

Щоб розрахувати вартість страви проводять такі дії:

  1. Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
  2. Грунтуючись на рецептах кожного страви, Визначають витрату продуктів на одне страва;
  3. Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
  4. Розраховують ціну готового страви.

Як вважається калькуляційна картка?

Загальна вартість сировинного набору на 100 блюд. Графа показує собівартість ста порцій страви: складаються всі значення у стовпці «сума» і результат множиться на 100. Замість ста порцій ви можете порахувати собівартість десять порцій (тобто. помножити на 10).