Чому потрібно чистити мідії? Оскільки мідії фільтрують воду, то в них можуть затримуватися різні сторонні тіла, водорості. Харчуються мідії суспензією, планктоном та іншими організмами, які накопичуються у них у шлунку.
Зручніше видаляти кишківник кулінарними ножицями, але можна і ножем. Промити мідії під проточною водою, стиснути в кулаці, щоб пішла зайва рідина. У такому вигляді можна починати їх готувати. Якщо плануєте запікати мідії в раковинах, то стулки треба очистити ножем від наростів і водоростей, а потім промити.
Живі мідії: як вибрати й обробити? Якщо вам дісталися варено-морожені мідії, то з ними все доволі просто: промийте, видаліть нитки бісусу і швидко прогрійте на сковорідці в улюбленому соусі або запечіть. Довго готувати не треба, щоб ніжне м’ясо не перетворилося на гуму.
Сьогодні харчові добавки стали невід'ємною частиною здорового способу життя, і омега-3 займає особливе місце серед…
Для охотников, стрелков и любителей спортивной стрельбы выбор оптического прицела — это важный шаг, который…
Сучасний світ спорту та кіберспорту постійно розвивається, а разом із ним і можливості для вболівальників…
Каждый житель или гость столицы рано или поздно сталкивается с необходимостью передвижения по городу. Общественный…
Ишемическая болезнь сердца (ИБС) — это серьёзное заболевание, возникающее из-за недостаточного кровоснабжения сердечной мышцы, что…
Швидка медична допомога — невід’ємна частина системи охорони здоров’я, яка забезпечує негайну медичну допомогу при…