Як надати шашлику запаху диму?

Димний аромат шашлику може додати не тільки м'ясо, а й овочі. Вибирати потрібно овочі з тонкою шкіркою (баклажан, перець, цибуля), яка швидко підгорить у духовці та передасть аромат горіння м'якоті. Жар духовки має бути досить сильним — градусів 220–240.Apr 30, 2020

Для приготовлення шашлику найкраще використовувати березу, липу, дуб та всі породи фруктових дерев. Категорично виключаються дрова з хвойних порід зі смолистою деревиною, вони додадуть м'ясу присмак, який не "забивається" ніякими соусами, повідомляє SHKOLAZHIZNI.RU.

Рідкий дим можна, можливо додавати і в супи, якщо хочеться привнести оригінальний смак копченостей, наприклад, до горохового супу, вуха, солянки. Можна використовувати і при маринуванні сала, приготуванні соусів до м'яса та риби.

«Підрізайте жир перед приготуванням. Коли він капає з м'яса на вугіллі, утворюється більше димуа це призводить до утворення канцерогенів. Тому частіше перевертайте м'ясо під час приготування», – порадила експерт.