Як інакше називається меренга?

Безе́ (фр. baiser – цілувати), меренга (фр. meringue) – французьке тістечко із запечених збитих яєчних білків і цукру. Словом безе також називають кондитерський крем, що готується з тих самих продуктів, що й тістечко.

Головна різниця між безе і меренгою полягає в тому, що: безе – це густий крем із яєчних білків, збитих із цукром; меренга – це висушене в духовці печиво, приготоване з безе.

Меренга виникла випадково! Одна з легенд свідчить, що кондитер Гаспаріні зі швейцарського міста Майрінген (нім. Meiringen) – звідки і пішла назва, і де вперше вигадали та випекли ці солодощі! Так ось Гаспаріні одного разу так захопився збиванням білків, що вони перетворилися на круту піну.

Меренга або Безе – тістечко із запечених збитих яєчних білків і цукру.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Стоматологічна клініка BIOCLINIC у Львові: професійний догляд для всієї родини

BIOCLINIC — це приватна стоматологічна клініка у Львові, яка пропонує комплексні стоматологічні послуги для дітей…

10 години ago

ТОП-5 подарков для чистоты в доме, которые понравятся каждой хозяйке

Черная пятница уже уже совсем скоро, и это прекрасное время, чтобы порадовать себя или близких…

19 години ago

Поради щодо ефективного використання дошки оголошень для пошуку товарів і послуг

Онлайн-дошка оголошень — це простий і зручний інструмент для пошуку та розміщення оголошень на різні…

1 день ago

Как правильно выбрать покерные столы для казино и игровых заведений

Правильный выбор покерного стола для казино или игрового клуба – это не только вопрос стиля,…

1 день ago

Технічний звіт та висновок: коли і навіщо потрібен?

Технічний звіт чи висновок – це обов’язковий документ, який використовується для визначення стану конструкцій, споруд…

1 день ago

Модульная мебель BRW Украина представлена в официальном интернет-магазине фабрики gerborua.shop

Модульная мебель BRW Украина – качество за доступную цену Хочется обустроить комнату или весь дом…

1 день ago