Як загасити пожежу Накривши каструлю або сковорідку деком і вимкнувши плиту, ви зможете самостійно загасити полум’я. Не здумайте використовувати з цією метою скляну кришку! Полум’я можна посипати харчовою содою, яка також призводить до поглинання кисню. Але це допомагає тільки з невеликими загоряннями.
Також можна накрити палаючий посуд залізним листом. Без доступу кисню вогонь самостійно згасне, а вам залишиться тільки знищити сліди невдалого готування. Крім того, масляну пожежу можна засипати содою – вона поглинає кисень. Але сода може допомогти, тільки якщо полум’я зовсім невелике.
За помірної площі загоряння впорається і порошковий автомобільний вогнегасник. Вода допустима, але не струменем, а в розпиленому вигляді. Також на невеликому просторі працює механічне пожежогасіння. Осередок накривається шматком щільної тканини для позбавлення вогню кисню – головної його “їжі”.